Sjaak Verboom

Sjaak Verboom

Fotograaf/schrijver

Sjaak Verboom is fotojournalist en schrijver, gespecialiseerd in hoogwaardige portret- en conceptuele fotografie. Als fotograaf sleepte hij diverse prijzen in de wacht.

Als fotojournalist heeft hij veel landen bezocht met het doel lokale situaties vast te leggen. Of zijn fotoreportages nu gaan over musici, de val van de muur in Berlijn, de positie van de vrouw in Afghanistan, kinderen of natuur, het is altijd een genot voor het oog en tegelijkertijd een appèl op het gevoel. Het toont zijn intense betrokkenheid naar de mens. Met zijn huidige nieuwe koers, de ‘vrije fotografie’, toont hij opnieuw grote vakbekwaamheid en empathische realiteitszin, waarin de vernislaag ondergeschikt is aan de essentie. Fotografie met inhoud.

Zijn nieuwste project ‘Schuldige stad‘ (2017) kan bewonderd worden tijdens de tentoonstelling ‘Utrecht, stad van iedereen‘. In een samenwerkingsverband tussen esparu-ART en de Gemeente Utrecht vindt dit plaats in het Atrium van stadskantoor Utrecht van 18 september 2017 tot 28 december 2017. Vanuit verschillende kunstdisciplines, waaronder fotografie, beeldende kunst en literatuur, wordt door meerdere exposanten vluchten voor geweld uitgebeeld.

In 2003 verscheen zijn eerste roman, Brandglas (2003). Daarna publiceerde hij De val van Aleph (2005) en de novelle Droomkind (2008).

Meer informatie: info@esparu-ART.com