Bas Sebus (1961) ontwikkelde een stijl die qua techniek de relatie laat zien met de Nederlandse school van realistische schilders. Zijn conceptuele benadering verschilt echter veel en komt zelden voor in de wereld van het realisme. De inhoud van zijn afbeeldingen is afkomstig van filosofische en literaire bronnen, resulterend in schilderijen met ‘een idee’ en een zeer communicatieve uitstraling.
Deze kwaliteit vertoont een opvallende ommekeer in de fantasie van zijn schilderijen die worden gebruikt als omslagen van boeken geproduceerd door de Nederlandse uitgeverijen Het Lemniscaat en De Wereldbibliotheek. Erkenning door de kunstwereld zelf kwam met de tweevoudige deelname aan de prestigieuze tentoonstelling “Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst” in het Koninklijk Paleis in Amsterdam en met de toekenning van een overheidssubsidie (basisstipendium).
In Amsterdam gaf hij masterclasses aan het “Amsterdam Institute for Painting” samen met leden van de groep “After Nature” (Peter Klashorst, Bart Domburg, Jurriaan van Hall) en schilders als Siert Dallinga en Frans Fransiscus.
Het werk van Sebus is zeer gewild bij particulieren en ook bij grote bedrijven. In 1999 realiseerde hij een grote muurschildering in tempera voor een gezin in België en in de jaren daarna maakte hij panelen van grote afmetingen voor verschillende restaurants op cruiseschepen van de “Holland Amerika Lijn”. Zijn schilderijen zijn te vinden in verschillende Nederlandse bedrijfscollecties.
Schilderwerken, tekeningen, werken in opdracht, boekomslagen, giclées